AmiFa - Minden ami fa trórpusi fa parketta, fa parketta, trópusi fa, teraszburkolat, fa terasz, wpc terasz, fa műanyag terasz
Tudástár
Ipari parketta
1
IPE /Lapacho ipari parketta
IPE /Lapacho ipari parketta
Származás: Amerika
Típus: tömör fa parketta

Ipe /Lapacho más néven "vasfának" is mondják, mivel súlya 1050 -1200kg /m3. Botanikai neve: Handroanthus spp. Gyakran Lapacho, vagy Greenheart néven emlegetik. Mintázata egyenes, esetekben csíkos, színe pedig meghatározhatatlan. Színe rendkívül változatos, olíva zöldtől a sötétbarnáig, világos és sötét szálakban váltakozik. A szíjács sárgásfehér.
Jatoba ipari parketta
Jatoba ipari parketta
Származás: Amerika
Típus: tömör fa parketta

A Jatoba fát brazil cseresznyeként is ismerjük. Botanikai neve: Hymenaea courbaril. Rajzolata markáns, színe egyedi, a geszt narancsos -pirosról vörösesbarnára érik, rozsdaszínű és sötétbarna csíkokkal tarkítva. A faanyag sokszor aranyló fényű, a mahagónira emlékeztet. Az erezet általában csavarodott, a textúra közepesen tagolt vagy durva. A Jatobából készült burkolatok kellemes meleg hangulatot árasztanak.
Palisander ipari parketta
Palisander ipari parketta
Származás: Amerika
Típus: tömör fa parketta

A Palisander "Brazil /Hondurasi rózsafa" évszázadok óta a legnagyobb kincsnek számító faanyag a világon.A palisander gesztje meleg barna színű, aranybarna, csokoládébarna, ibolya -és lilásfekete csíkokkal tarkítva. A krémszínű szíjácstól éles vonal mentén válik el. A rajzolata többnyire csíkos vagy hullámos, a textúrája durva, tapintása olajos, érdes. A faanyag enyhe, kellemes illatú. A hondurasi rózsafa gesztje rózsaszínes vagy lilásbarna, benne szabálytalan fekete mintával. Botanikai neve: Dalbergia spp.
Teak ipari parketta
Teak ipari parketta
Származás: Ázsia
Típus: tömör fa parketta

A teakfa rendkívül tömör, trópusi keményfa, mely különleges egzotikus illattal és gyönyörű mintázattal rendelkezik. Egyenletes, tömör szövete, gyönyörű világosbarna fája, tartóssága, jó megmunkálhatósága és többi jó tulajdonsága tette rendkívül népszerűvé. A teakfa természetes olajtartalma igen magas, mely tapintásra is érezhető. Gyönyörű beltéri parkettákat készítenek belőle, és magas olajtartalma miatt egyre inkább alkalmazzák fürdőszobai burkolatként is, padlózat, falburkolat, padlóösszefolyó, valamint fürdőszobai pult készül belőle. Botanikai neve: Tectona grandis.
Tölgy ipari parketta
Tölgy ipari parketta
Származás: Európa
Típus: tömör fa parketta

A hatalmas méreteket elérő tölgyeket méltán nevezik az európai erdők királyainak. A tölgyek a faiparnak is örökbecsű, nemes szépségű, pótolhatatlan alapanyagot jelentenek. A tölgyeket számos országban szinte „szentfa"-ként tisztelik. Fontos szerepet töltenek be a mitológiában, a népi mondákban és a költészetben egyaránt. A tölgy az egyik legismertebb faanyag a világon. Megjelenésre, a szíjács világosabb mint a geszt, mely a világos meleg barnától a sárgásbarnáig váltakozó, a rajzolat csíkos, de gyakran szabálytalan vagy átlós. Jellemzője az ezüstös csíkos mintázat. A faanyag textúrája mérsékelten durva. Botanikai neve: Quercus spp. 
Merbau ipari parketta
Merbau ipari parketta
Származás: Malajzia, Indonézia
Típus: tömör fa parketta

Botanikai neve: Intsia spp. Változatos színstruktúrája egyedivé teszi e fafajt. A szíjács halvány sárga, a bél színe a sárgás-barnától a sötét-vöröses barnáig változhat. Az évgyűrűk rajzolata jól kivehető, erezete kellemes,a pórusaiban keskeny sárga csíkok formájában jelentkező ásványi berakódások jellemzik. Göcsöket alig tartalmaz, a lamellái közt feltűnő színárnyalatbeli különbségek láthatók. Színét hosszú ideig megőrzi. Kültéren sokoldalúan felhasználható. A merbau fából gyönyörű tömör svédpadlókat és ipari "avangard" parkettákat gyártanak.
bekerült a kosárba
vagy
x