AmiFa - Minden ami fa trórpusi fa parketta, fa parketta, trópusi fa, teraszburkolat, fa terasz, wpc terasz, fa műanyag terasz
Tudástár
Jatoba ipari parketta
bekerült a kosárba
vagy
x
Jatoba ipari parketta
Jatoba ipari parketta
Származás: Amerika
Típus: tömör fa parketta

Termékleírás:

Tulajdonságok:

Ennek a gyönyörű faanyagnak a sűrűsége szárazon 900 kg/m3. A fák magassága 30-45m, törzsük átmérője 1-1,5m. Elég nehéz kiszárítani, mert felületi repedések keletkezhetnek rajta, valamint vetemedhet. A Jatoba anyaga használat közben stabil, és minden szilárdsági kategóriában elég erős, mérsékelt merevsége miatt elég jól hajlítható. Megmunkálása közepesen nehéz, rögzítéskor szükséges az előfúrás, a csavarokat jól fogja. Jól ragasztható, a pácot és a lakkot jól tartja, felülete jól kezelhető. A termeszekkel szemben rendkívüli módon ellenáll.

Felhasználás:

Származási helyén általános szerkezetépítő alapanyag, ács és épületfa munkákhoz. Nagy ütőszilárdsága alkalmassá teszi sportszerek gyártására és ütőszerszámok nyelének készítésére. Szintén alkalmazzák a minőségi bútorkészítésben, beltéri famunkák, főleg padlóburkolatok és lépcső járófelületek készítésére.,mivel kopásállósága igen nagy. A csónaképítésben a hajlított faanyagot használják fel. A válogatott rönkökből dekoratív színfurnér készül, bútorok és faburkolatok gyártásához.

Elterjedés:

Közép-Amerikában, valamint Dél-Amerika északi és középső részén található.
 

Kapcsolódó termékek:

 
Jatoba svédpadló Terméklap