AmiFa - Minden ami fa trórpusi fa parketta, fa parketta, trópusi fa, teraszburkolat, fa terasz, wpc terasz, fa műanyag terasz
Tudástár
Tölgy ipari parketta
bekerült a kosárba
vagy
x
Tölgy ipari parketta
Tölgy ipari parketta
Származás: Európa
Típus: tömör fa parketta

Termékleírás:

Tulajdonságok:
Az európai tölgyek magassága 18-30m, törzs átmérőjük 1,2-1,8m. Az európai tölgyfa sűrűsége kiszárítva 720-750 kg/m3. Az európai tölgy nagyon lassan szárad, hajlamos a repedésre, hasadásra. Ennek a sűrű szerkezetű fának a hajlítószilárdsága és bütünyomása mérsékelten nagy, merevsége és ütőszilárdsága kicsi., de hajlíthatósága nagyon jó. Az európai tölgy korrodálja a fémeket, és ettől nyirkos körülmények között kék foltosodás keletkezhet a faanyagon. Gépi megmunkálása kielégítő, felülete könnyen kezelhető. A tölgy anyaga tartós, de rovartámadásokra érzékeny. A geszt rendkívül nehezen, de a szíjács jól telíthető.

Felhasználás:
Lévén hogy a legnépszerűbb faanyag a világon, bútorkészítésre ideális. Használják csónak, dokk, kikötő építésre, minőségi bel- és kültéri famunkákhoz és padlóburkolásra. Kitűnő alapanyag szobrok és fafaragások készítésére, valamint készítenek belőle hordókat, bor, whisky, sherry és brandy tárolására. Szeletelve dekoratív furnérlemezek készülnek belőle.

Elterjedés:
A legtöbb tölgy az északi félteke mérsékelt övi zónájában található, a melegebb éghajlatú területeken a hegyvidéki a hegyvidéki erdőkben felhúzódva él. A tölgy előfordul Európában, Ázsia egyes részein,valamint Japánban is.