AmiFa - Minden ami fa trórpusi fa parketta, fa parketta, trópusi fa, teraszburkolat, fa terasz, wpc terasz, fa műanyag terasz
Tudástár
Palisander ipari parketta
bekerült a kosárba
vagy
x
Palisander ipari parketta
Palisander ipari parketta
Származás: Amerika
Típus: tömör fa parketta

Termékleírás:

Tulajdonságok:
Magassága 15-30m, törzsátmérője 1m. Súlya átlagosan 930 kg/m3. A palisander viszonylag lassan szárad, erősen hajlamos a repedésre, de használat közben stabil. Szilárdsági tulajdonsága minden tekintetben jó. Hajlítószilárdsága igen jó, kézzel és géppel viszonylag könnyű a megmunkálása, de a szerszámok élét komoly mértékben tompítja. Felületük simára és olajosra csiszolható. A faanyag igen tartós, gesztjük nehezen telíthető.

Felhasználás:
A tömör fa és a furnérlemez formájú palisander már több mint 200 éve igen nagy értéket képvisel a minőségi bútorkészítésben. Használják bankok és üzletek, valamint tárgyalótermek berendezéseinek készítésére, valamint biliárdasztalokat, zongorákat is gyakran készítenek e díszes, elegáns rajzolatú faanyagból. Nagy rá  a kereslet a szoborkészítésben, fafaragásban, kitűnő esztergályos alapanyag. A válogatott rönkökből gyönyörű színfurnérok készülnek.

Elterjedés:
Természetes élőhelye Brazília, Honduras, valamint Mexikóban is megtalálható.