AmiFa - Minden ami fa trórpusi fa parketta, fa parketta, trópusi fa, teraszburkolat, fa terasz, wpc terasz, fa műanyag terasz
Tudástár
Termék részletek
bekerült a kosárba
vagy
x
Sapeli - falburkolat
Sapeli - falburkolat
Származás: Afrika
Típus: tömör fa falburkolat

Termékleírás:

Tulajdonságok:
A sapeli mahagóni sűrűsége átlagosan 620 kg/m3. A faanyag meglehetősen gyorsan, de vetemedésre való erős hajlammal szárad. Használata közben közepes alakváltozással kell számolni. A sapeli sűrűsége, ütő- és hajlítószilárdsága közepes, merevsége gyenge, hajlíthatósága szintén gyenge. Kézzel és géppel egyaránt könnyű megmunkálni, a szerszámok élét a csavarodó rajzolat miatt mérsékelten tompítja. Kielégítően szegezhető és ragasztható, de a pácolást óvatosan kell végezni. A geszt meglehetősen tartós, nem telíthető.

Felhasználás:
A sapeli mahagóni hírnevét, a belőle készült első osztályú termékek (bútorok, kül- és beltéri faszerkezetek, üzlet-, iroda- és bankberendezések, pultok, ajtók) gyártása révén érdemelte ki. Széleskörű a felhasználása még a hangszerek és sportszergyártásban. A sapeli ideális lakások és középületek padlóburkolatainak készítésére. Kültérre szép, mutatós teraszburkolatok készülnek belőle. Hámozva, a rétegelt lemez - gyártásban használják fel, a válogatott rönkökből dekoratív színfurnér készül bútorok, faburkolatok gyártásához.

Elterjedés:
A sapeli mahagóni Afrika nyugati, középső és keleti részén lévő trópusi esőerdőinek fája, megtalálható Elefántcsontparton, Ghánában, Nigériában, Kamerunban, kelet felé Ugandában, Zairében és Tanzániában.